تحقیقات علمی محققان نشان داد؛
نانوحباب ها کیفیت محصولات لبنی را می افزایند
ساخت اپل آی دی: بررسی ها نشان میدهد که نانوحباب اثرات مثبتی در بهبود پروسه فرآوری لبنیات دارد.
به گزارش ساخت اپل آی دی به نقل از مهر، کاهش مصرف انرژی در پمپاژ سیالات حاوی ذرات چربی و کاهش گرفتگی غشاءها همچون مزیت هایی است که فناوری نانوحباب برای صنایع لبنی به ارمغان می آورد.
صنعت فرآوری لبنیات حوزه بسیار مهم و متنوعی است بطوریکه محصولات مختلفی همچون شیر، نوشیدنی های متفاوت، محصولات لبنی تخمیری، محصولات غنی از چربی به شکل های منجمد و خشک از این صنعت به دست می آید. این سطح از تنوع باعث شده تا صنایع لبنی بدنبال راهکارهای فرآوری نوآورانه و پایدار باشند. فناوری نانوحباب یک ابزار باارزش برای رسیدن به این هدف است.
در مقاله ای که بتازگی پخش شده، پژوهشگران به بررسی کاربردهای نانوحباب در بخش فرآوری لبنیات پرداختند. یافته های آنها نشان میدهد که نانوحباب با اجزاء مختلف شیر برهمکنش داشته و می تواند خواص محصولات لبنی را اصلاح نماید. استفاده از فناوری نانوحباب می تواند گرفتگی ناشی از رسوب چربی در تجهیزات را به حداقل برساند و عملکرد غشاء را در این صنعت بهبود دهد.
البته تجاری سازی فناوری نانوحباب در صنایع لبنی هنوز در مقیاس آزمایشی بوده و نیازمند تحقیقات بیشتر است.
در حال حاضر تحقیقاتی محدودی روی کاربرد نانوحباب در فرآوری لبنیات انجام شده و بیشتر این مطالعه ها روی تاثیر نانوحباب بر خاصیت های کیفی و فرآیندپذیری محصولات لبنی با پروتئین بالا انجام شده است. یکی از گلوگاه ها در این صنعت مربوط به محصولات با ویسکوزیته بالا است که حاوی مواد جامد مختلفی هستند.
جلوگیری از تجمع این مواد جامد نیاز به صرف انرژی زیادی است. بنظر می رسد که فناوری نانوحباب می تواند تا حدودی به کاهش مصرف انرژی در بخش پمپاژ کمک نماید و بدون استفاده از افزودنی های شیمیایی تاحدی این مشکل را کم کند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب